Fri frakt över 500kr

Öppet köp i 30 dagar

Topp 10 fördelar med LED Belysning 


Den överlägset mest energieffektiva, renaste och mest miljövänliga sättet att belysa är med LED-belysning, som är i grunden digital ljus och kommer med en mängd fantastiska fördelar.


1. Lång livslängd 
Lång livslängd står som den främsta fördelen med LED-lampor. LED-lampor och dioder har en enastående livslängd, med förväntningar på upp till 100.000 timmar. Det är 11 år av kontinuerlig drift, eller 22år av 50% drift. Om man lämnar LED-armatuturen på 8 timmar per dag skulle det ta cirka 20år innan du måste byta ut LED-lampa.


2. Energi Effektivitet
LED är dagens mest effektiva sätt att belysa, med en beräknad energieffektiviteten med 80% -90% jämfört med traditionell belysning och konventionella glödlampor. Detta innebär att omkring 80% av den elektriska energin omvandlas till ljus, medan ca 20% går förlorad och omvandlas till andra energiformer, såsom värme.
Om du använder traditionell belysning och har en elräkning exempelvis 1000kr,  förvandlas 800kr av dessa till uppvärming och inte direkt ljus. Vid användning av LED-belysning med 80% verkningsgrad kommer elkostnaderna vara runt 200kr vilket innebär en besparing på cirka 800kr.
Den långa livslängden fungerar som en multiplikator och bidrar till att uppnå ännu mer energieffektivitet, 


3. Ekologiskt
LED-lampor är fria från giftiga kemikalier. De flesta konventionella lysrörslampor innehåller en mängd material som t.ex. kvicksilver som är farligt för miljön.
LED-lampor innehåller inga giftiga ämnen och är 100% återvinningsbara, och hjälper dig att minska din klimat påverkan med upp till en tredjedel. Den långa livslängden som nämns ovan innebär också att en LED-lampa kan spara material och produktion av 25 glödlampor. Ett stort steg mot en grönare framtid!


4. Hållbar kvalitet
Lysdioder är extremt hållbara och byggd med kraftiga komponenter som är mycket robusta och tål även de tuffaste förhållanden. Eftersom LED-lampor är tåliga mot stötar, vibrationer och yttre påverkan, passar dessa mycket väl som utomhus belysningssystem för tuffa förhållanden.


5. Noll UV Utsläpp
LED ljus alstrar väldigt lite infrarött ljus och nära till noll UV-utsläpp.
Därför kan LED med fördel användas inom museer, konstgallerier, arkeologiska platser etc.

6. Design Flexibilitet
LED kan kombineras i nästan vilken form som önskas för att producera effektiv belysning. Individuella lysdioder kan dimmas, vilket resulterar i en dynamisk styrning av ljus, färg och distribution. Väl utformade LED belysningssystem kan uppnå fantastiska ljuseffekter, inte bara för ögat utan också för stämningen och sinnet.


7. Användning i extremt kalla eller varma temperaturer
LED är idealiska för användning under kalla och låga utomhustemperatur. För lysrör, kan låga temperaturer påverka driften, men LED lampor fungerar mycket bra även i kalla områden, till exempel som utomhus belysning, frysrum etc.


8. Ljus fokus
LED är utformad för att fokusera sitt ljus och kan riktas till en viss plats utan att använda en extern reflektor, vilket medför att de kan uppnå en högre verkningsgrad än konventionell belysning. Väl utformade LED belysningssystem kan leverera ljus mer effektivt till önskad plats.


9. Direkt Ljus & antal tändningar
LED-lampor lyser upp omedelbart när den startas. Dessutom kan LED-lampor slås av och på ofta, utan att påverka LED livstid eller ljusstyrka. Däremot kan traditionell belysning ta flera sekunder för att nå full ljusstyrka, och hög antal på och av växling ger drastiskt minskad livslängd.


10. Lågspänning 
LED behöver lågspänning för att lysa. Det gör det enkelt att använda LED-belysning även i utomhus miljöer, genom att ansluta till exempelvis solceller eller 12V.